قبلی

کارگاه نویسندگی پشت دست بزرگان؛ جیمز جویس

کارگاه نویسندگی پشت دست بزرگان؛ جیمز جویس با مسعود بربر نویسنده، روایت‌پژوه و مدرس نویسندگی دوره نخست ۵ جلسه آنلاین شنبه‌ها – ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۹   جیمز جویس از تاثیرگذارترین نویسندگان آغاز سدۀ بیستم بوده که بسیاری (و شاید …

User Avatar

کارگاه نویسندگی پشت دست بزرگان؛ جیمز جویس

با مسعود بربر
نویسنده، روایت‌پژوه و مدرس نویسندگی

دوره نخست

۵ جلسه آنلاین
شنبه‌ها – ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۹

 

جیمز جویس از تاثیرگذارترین نویسندگان آغاز سدۀ بیستم بوده که بسیاری (و شاید هرآنچه) بعدتر از ویژگی‌های ادبیات مدرن، چه از منظر رویکرد و چه از منظر شگرد، می‌بینیم در آثار او پیش‌نمونه‌ای داشته است. در این دورۀ آموزشی تلاش می‌کنیم نخست با اهمیت و ویژگی‌های کلی آثار شاخص جیمز جویس (دوبلینی‌ها، چهرۀ هنرمند در جوانی، اولیس، بیدارباش فینگن‌ها و…) آشنا شویم و سپس با تأکید بر مجموعه‌داستان دوبلینی‌ها، به واکاوی شگردهای داستانی و روایی جیمز جویس -از حس‌آمیزی و سبک غیرمستقیم آزاد گرفته تا دلالت‌های ضمنی، بینامتنیت، کانونی‌سازی و به‌ویژه شیوه‌های جهان‌آفرینی او- بپردازیم. برخلاف اغلب محتوای موجود دربارۀ جویس، تلاش می‌کنیم از منظر نویسنده -و نه خواننده- به این کتاب بنگریم و از روی دست او بیاموزیم؛ در یک کلام، پشت‌دست جیمز جویس بازی کنیم.

پیشنهاد می‌کنیم شرکت‌کنندگان پیش از آغاز دوره، مجموعه‌داستان «دوبلینی‌ها» را به زبان اصلی یا با ترجمۀ محمدعلی صفریان و صالح حسینی (نشر نیلوفر) مطالعه کنند. در طول دوره داستان‌های «اولین»، «عربی»، «پانسیون»، «گِل»، «فیض» و «مردگان» را از این کتاب بررسی خواهیم کرد.

 

بستر برگزاری کارگاه پلتفورم اختصاصی موسسه است که در آن امکان ارتباط دوطرفه با مدرس و اشتراک‌گذاری فایل و صفحه دسکتاپ مانند سایر پلتفورم‌های بستر آنلاین وجود دارد. همچنین با توجه به ایرانی بودن نرم‌افزار و سرور مورد استفاده ترافیک مصرفی شرکت‌کنندگان نیز نیم‌بها خواهد بود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام به تلگرام شماره ۰۹۹۱۸۵۸۵۳۰۰ پیام بدهید.
در صورتی که نیاز به مشاوره تلفنی وجود دارد روی تلگرام پیام بگذارید. همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

با توجه به محدودیت ظرفیت پس از ثبت‌نام امکان بازپرداخت شهریه وجود ندارد و دوره با تکمیل ظرفیت آغاز خواهد شد.

 

 

مسعود بُربُر متولد سال ۱۳۶۱، داستان نویس، پژوهشگر ادبی است.
داستان‌نویسی، روایت‌شناسی، ادبیات کهن، نسخ خطی، میراث فرهنگی، محیط زیست، جاذبه های طبیعی و تاریخی، تصویرسازی با کلمات، آزادی گرایی و اسطوره های ایرانی و غیرایرانی در آثار او نقش پررنگی دارند.
او کارگاه‌های آموزش داستان‌نویسی و نشست‌های داستان‌خوانی برگزار می‌کند.

 

«مرزهایی که از آن گذشتی» یکی از آثار مسعود بربر بیش از هر چیز داستان آدم‌هایی است که برای رسیدن به بهشت و آزادی از مرزها می‌گذرند و همچنین داستان آدمی که تلاش می‌کند فرشته نگهبان یکی از آن‌ مهاجران باشد.

در‌واقع داستان، روایت مشترک جمعیت بزرگی از ایرانیان است و خطراتی که به جان خریده‌اند و ماجراهایی که پشت سر گذاشته‌اند و دردها و خوشی‌هایی که از سر گذرانده‌اند و عشق‌ها و نفرت‌هایی که میانشان شکل گرفته است.

خط داستانی اصلی «مرزهایی که از آن گذشتی»، پرماجراست و درگیری‌های عاطفی شخصیت‌ها با یکدیگر و چند خط معمایی در داستان پی‌ریزی شده که تلاش شده با نثری ساده شود.

در کتاب از شگرد روایت‌های قاب، تودرتو، و روایت‌های موازی استفاده شده تا داستان چند آدم مختلف که به نحوی زندگی‌شان به هم گره می‌خورد را روایت کند.

یکی از شخصیت‌ها برای دختری که دوست دارد نامه‌هایی می‌نویسد و طی این نامه‌ها برای اینکه دختر را تحت تأثیر قرار دهد داستان‌هایی از تاریخ بلعمی، متن‌های پهلوی و حتی داستان‌های منتسب به دوره ماد گرفته تا قصه‌های محلی و عاشقانه‌های مصر باستان را برای او می‌فرستد…

 

 

1,000,000 تومان