قبلی

کارگاه نشانه‌شناسی ادبی و روایت‌شناسی

کارگاه نشانه‌شناسی ادبی و روایت‌شناسی با دکتر عبدالله آلبوغُبیش پژوهشگر آکادمیک مطالعات نقد ادبی و ادبیات تطبیقی و مدرس دانشگاه رئیس مرکز تحقیقات میان‌رشته‌ای زبان و ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی ۸ جلسه آنلاین بر بستر پلتفورم و سرور اختصاصی موسسه …

کارگاه نشانه‌شناسی ادبی و روایت‌شناسی

با دکتر عبدالله آلبوغُبیش
پژوهشگر آکادمیک مطالعات نقد ادبی و ادبیات تطبیقی و مدرس دانشگاه
رئیس مرکز تحقیقات میان‌رشته‌ای زبان و ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی

۸ جلسه
آنلاین
بر بستر پلتفورم و سرور اختصاصی موسسه
شنبه‌ها
ساعت: ۱۸ تا ۲۰
ظرفیت: ۱۰ نفر

ما در زندگی روزمره خود بارها با رخدادها، کنش‌ها، عکس‌ها، پیام‌های بازرگانی، تصاویر تلویزیونی و بسیاری پدیده‌های دیگر سروکار می‌یابیم که هر کدام از آن‌ها سعی می‌کنند پیام یا مجموعه‌ای از پیام‌ها را به ما منتقل کنند یا جهت‌گیری مورد نظر خود را بر فکر و اندیشه ما تحمیل کنند. گاهی ما در فرآیند درک و دریافت این پیام‌ها با مشکلاتی مواجه می‌شویم و نمی‌توانیم آن پیام اصلی و نهفته در آن پدیده‌ها یا واقعیت‌ها را دریابیم. این موضوع درباره متون ادبی هم صدق می‌کند و احتمالا ما گاهی در فهم معانی موجود در متن درمانده‌ایم.

نشانه‌شناسی ادبی رویکردی است که تلاش دارد در فرآیند رمزگشایی از متون و در نتیجه، درک و دریافت معانی نهفته در آن‌ها به ما یاری رساند و به ما یاد دهد چگونه متون ادبی، عکس‌ها یا تصاویر تلویزیونی را رمزگشایی نماییم.

آن‌چیزی که ما با عنوان نشانه‌شناسی ادبی می‌شناسیم در پرتو رشد و گسترش پژوهش‌های محققان نشانه‌شناس بسترساز شکل‌گیری روایت‌شناسی گردید و اساسا، در پرتو مطالعات نشانه‌شناختی برون‌تراویده از بطن زبانشناسی است که روایت‌شناسی به عنوان رویکردی بنیادین در واکاوی متون ادبی ظهور یافت. بنابراین، نشانه‌شناسی و روایت‌شناسی پیوندی ناگسستنی دارند.

اما، دامنه روایت‌شناسی از ادبیات به دیگر قلمروهای معرفت بشری گسترش یافته‌است و در نتیجه، تعریف متن به ادبیات محدود نمانده، پیام‌های بازرگانی، عکس‌ها، فیلم‌ها، انیمیشن‌ها و… همچون متن‌ها و روایت‌هایی تلقی می‌شوند که می‌توان آنها را تفسیر و بازخوانی کرد و حتی تفسیرهایی نقیض گفتمان ادعایی و ظاهری‌شان از آنها به دست داد. امروزه، چنین رویکردی با عنوان مطالعات فرهنگی از آن یاد می‌شود و دارای دامنه‌ای متنوع و چند وجهی است.

بنابراین، هر پدیده، هر کنش، هر متن ادبی، هر عکس یا پیام بازرگانی در درون خود متضمن دلالت‌ها و پیام‌های متعددی است که ما به عنوان انسان امروزی و برای فهم این رفتارها و پدیده‌ها، برای زیستن بهتر و حتی برای درک متقابل از همدیگر نیازمند رمزگشایی از این دلالت‌ها هستیم. در نتیجه، آموختن نشانه‌شناسی و تسلط بر آن یکی از ضرورت‌های زندگی ما در جهان چند وجهی امروزین قلمداد می‌شود.

در کارگاه نشانه‌شناسی ادبی و روایت‌شناسی بر آن هستیم تا ضمن تلفیق نظریه و عمل، نظام دلالت‌شناسانه مورد نظر فردینان دو سوسور را معرفی کنیم، سیر تطوری نشانه‌شناسی ادبی را تبیین نماییم و سپس شماری از داستان‌های امروز فارسی، برخی از تصاویر و نیز پیام‌های بازرگانی را از زاویه‌ای روایت‌شناسانه بازخوانی و تفسیر کنیم و پیام ها و معانی نهفته در آنها را دریابیم.

 

  • بستر برگزاری دوره پلتفورم اختصاصی موسسه است که در آن امکان ارتباط دوطرفه با مدرس و اشتراک‌گذاری فایل و صفحه دسکتاپ مانند سایر پلتفورم‌های بستر آنلاین وجود دارد. همچنین با توجه به ایرانی و اختصاصی بودن سرور مورد استفاده ترافیک مصرفی شرکت‌کنندگان نیز نیم‌بها خواهد بود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام به تلگرام شماره ۰۹۹۱۸۵۸۵۳۰۰ پیام بدهید.
در صورتی که نیاز به مشاوره تلفنی وجود دارد روی تلگرام پیام بگذارید. همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

توجه داشته باشید با توجه به محدودیت ظرفیت در صورت انصراف؛ امکان بازپرداخت شهریه وجود نخواهد داشت.

 

1,300,000 تومان